Wat is coaching?

Een mooie omschrijving voor het vakgebied coaching is ‘het vrijmaken van iemands potentieel om zijn prestaties te maximaliseren’. Een coach helpt dus om iemands (zelfgekozen) doelen te bereiken. Een coach kan jou helpen op verschillende fronten, altijd met het streven om je eigen te doelen te bereiken. Bekijk voor meer informatie ook de uitgebreide behandelingspagina over coaching op solvo.

Verschillende soorten coaching

Er bestaan verschillende soorten coaching, zoals leefstijlcoaching en sportcoaching. Hieronder een overzicht.

Leefstijlcoaching

Een leefstijlcoach helpt je om je dagelijks leven op de rit te krijgen. Je stelt voor jezelf doelen op en bespreekt bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks met je coach hoe het gaat en hoe het wellicht beter kan. De coach begeleidt je in het proces om jezelf te verbeteren.

Sportcoaching

Een sportcoach helpt je bij je doelen op het gebied van sport. Dit kan in principe over elke sport gaan. Vaak wordt een sportcoach ingeschakeld bij mensen die (fanatiek) aan fitness doen. Een sportcoach kan je ook helpen bij het afvallen.

Arbeidscoaching

Een arbeidscoach helpt je bij onzekerheden over je baan. Als je met een arbeidscoach in gesprek gaat, ben je vaak niet helemaal tevreden over je werk. Je vindt het werk niet uitdagend genoeg, het levert te veel stress op of je bent misschien wel op zoek naar een nieuwe baan. Een arbeidscoach helpt je bij verschillende afwegingen rond je baan.

Coach voor verlies- en rouwverwerking

Coaching kan ook helpen bij het verlies van een dierbare. Sommige mensen kunnen het verlies niet goed verwerken en hebben behoefte aan ondersteuning. Ze hebben dan iemand nodig waarmee ze hun verdriet kunnen delen.

Voor wie is coaching?

Coaching is voor mensen die op zoek zijn naar begeleiding. Een coach helpt je om stress of een burn-out te verwerken. Als je merkt dat het leven stroef loopt en je extra steun kunt gebruiken, is een coach een goede optie.

Voor welke klachten is coaching mogelijk?

Een coach kan je met veel klachten helpen. Uiteraard is coaching bedoeld om je te helpen bepaalde doelen in het leven te bereiken. Daarnaast kun je ook met specifieke klachten bij een coach terecht, zoals:
 

© 2020 Solvo B.V.