Afspraakverzoek indienen

Kies een dag
Kies een dagdeel
Let op! Om een afspraak te maken heb je een doorverwijzing van de huisarts nodig.
Type afspraak
Prijzen
  • Intake
    vergoed via basisverzekering
    Op aanvraag
Bekijk alle prijzen van de praktijk

Over de specialist

Anne Mathot (psycholoog) is werkzaam bij Psycholoog Nederland - Utrecht . Wij hebben geen wachtlijsten en de zorg wordt vanuit de basisverzekering grotendeels vergoed.

Over mij:
Ik heb een persoonlijke stijl van werken, waarbij ik zelf graag open ben en mijn cliënten daar ook toe stimuleer. Ik voel mensen meestal goed aan en zie snel wat iemand nodig heeft. Ik ben wel graag ook confronterend op z’n tijd, maar uiteraard op een empathische en respectvolle manier. Naast dat ik veel gebruik maak van cognitieve gedragstherapie, waarbij je leert je gedachten en gedrag onder de loep te nemen, zal ik je ook uitdagen om meer contact te leggen met je gevoel. Hierin zullen af en toe elementen van Schematherapie terug te vinden zijn in de sessies. Mogelijk zullen we ook een wandelsessie tussendoor inplannen, maar dat is afhankelijk van de hulpvraag.

Ik heb veel ervaring in de Cognitieve Gedragstherapie en EMDR en de laatste jaren is daar een voorliefde voor Schemagerichte therapie bijgekomen. De mogelijkheden variëren van depressie, angstklachten, AD(H)D, trauma, lichte verslavings- of persoonlijkheidsproblematiek of burn-out.

Opleiding:
Reeds 7 jaar heb ik als psycholoog gewerkt bij Max Ernst GGZ, een landelijke GGZ instelling, waarbinnen ik veel ervaring heb opgedaan met zeer verschillende mensen en hulpvragen. Te denken valt aan o.a. depressie, angstklachten, trauma en persoonlijkheidsproblematiek met behulp van veel cognitieve gedragstherapie maar ook EMDR en Schemagerichte therapie. Verder heb ik een achtergrond van 3 jaar bij Victas in de verslavingszorg.

Naast mijn werk voor Psycholoog Nederland, werk ik ook voor mijn eigen coachpraktijk Ongebaande Paden waarbinnen ik vooral creatieve- & wandelcoaching doe.

Werkervaring.
Ik ben opgeleid tot Master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht en daarna onder andere in Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, EMDR en Creatief Coachen.

Locatie:
De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte die ik tevens voor mijn eigen coachpraktijk gebruik. Dit is een buitenatelier in rustgevende natuurlijke omgeving in de tuin van de Metaal Kathedraal, een creatieve broedplaats aan de rand van Utrecht.

Lees meer Lees minder

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.© 2021 Solvo B.V.