Afspraak aanvragen

Kies een dagdeel
Let op! Om een afspraak te maken heb je een doorverwijzing van de huisarts nodig.
Psycholoog Nederland - Utrecht
Aartsbisschop Romerostraat 578, 3573 AV Utrecht
Bekijk praktijkgegevens

Over de specialist

Anita Meijers (GZ-psycholoog) is werkzaam bij Psycholoog Nederland - Utrecht . Wij hebben geen wachtlijsten en de zorg wordt vanuit de basisverzekering grotendeels vergoed.

Ik ben werkzaam als gz-psycholoog en cognitief gedragstherapeut in de Basiszorg (BGGZ) en ben gevestigd in Utrecht.

Ik heb eigenlijk altijd de wens gehad om met mensen te willen werken en opleidingen gekozen alsook functies vervuld waarbij ik ook de mogelijkheid had om vanuit verschillende rollen en organisatiesettings met mensen bezig te zijn. Zo ben ik circa 8 jaar in het bedrijfsleven werkzaam geweest op de terreinen opleidingen, personeelswerk en selectie. Ook heb ik circa 10 jaar als zzp-er gewerkt op het gebied van onderwijs, training, mediation en assessment onderzoek, alvorens ik bewust overstapte naar een andere bedrijfstak (GGZ) om mij daar het vak van therapeut eigen te maken. Een stap waar ik nu nog steeds heel blij en tevreden over ben. Ik merk dat ik het heel leuk vind om, vanuit een specifiek vakgebied, mee te denken met jou, aan te sluiten bij wat bij wat bij jou leeft, samen te zoeken naar oplossingen, openingen en/of acceptatie van wat niet te veranderen valt. Ook kan het fijn zijn, heb ik ervaren, om samen te constateren dat er soms niet eens zoveel voor nodig is om dat duwtje in de goede richting te krijgen.

Opleiding:
Ik ben in 1988 afgestudeerd voor organisatiepsychologie aan de universiteit van Utrecht en in 1987 voor bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Ik heb gewerkt bij Philips, KPN, Van der Kruijs en de Hoge school van Amsterdam. Vanaf 2008 heb ik gewerkt bij Altrecht en HSK waar ik tevens mijn gz-opleiding met BIG registratie behaald heb (AGB-code: 94-012276), cognitieve gedragstherapie heb gedaan en een EMDR-opleiding heb gevolgd.


Werkervaring.
Momenteel combineer ik de werkzaamheden voor deze praktijk met werkzaamheden voor andere organisaties als Co-eur (obesitaskliniek/SGGZ) en HSK (coaching en arbeidgerelateerde psychiatrie/BGGZ).