Afspraakverzoek indienen

Kies een dag
Kies een dagdeel
Let op! Om een afspraak te maken heb je een doorverwijzing van de huisarts nodig.
Type afspraak

Over de specialist

Mairan Eikelhof (psycholoog) is werkzaam bij Psycholoog Nederland - Rotterdam. Wij hebben geen wachtlijsten en de zorg wordt vanuit de basisverzekering grotendeels vergoed.

Op basis van mijn kennis, ervaring en intuïtie weet ik problemen die thuis spelen of op het werk helder en inzichtelijk te maken voor de cliënt. Ik bied een rode draad waarmee iemand bewust wordt wat er speelt in zijn leven of relaties. Een integere, zorgvuldige werkwijze kenmerken mij. Belangrijke speerpunten in mijn begeleiding zijn:
- In een vertrouwde sfeer gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken.
- Zelfvertrouwen, weerbaarheid en oplossingsgerichte vaardigheden vergroten.
- Openstaan voor de wensen en belangen van de cliënt.
- Haalbare en concrete doelstellingen realiseren.
- Emotionele trauma’s en rouw verwerken.
- Relativeringsvermogen en positief denken stimuleren.

In mijn werk maak ik gebruik van inzichten uit cognitieve gedragstherapie en uit de R.E.T.
(Rationeel emotieve therapie). Indien gewenst pas ik technieken uit dramatherapie toe, zoals het rollenspel, om, bijvoorbeeld, assertieve vaardigheden te versterken. Naast het werken aan klachtenvermindering, focus ik op het vergroten van het strategisch inzicht in hoe een terugval kan worden vermeden, zodat het resultaat van het begeleidingstraject duurzaam is.
Opleiding:

Master klinische & gezondheidspsychologie met als bijvak: Arbeids & Organisatie psychologie.
Voorts heb ik een certificaat “Oplossingsgericht Werken” behaald. Naast het Nederlands beheers ik drie talen, n.l. Duits, Engels en Spaans.

Werkervaring.
Ik geef sinds twintig jaar assertiviteitstrainingen aan kinderen, jongeren en volwassenen.
Voorts bied ik therapie bij onverwerkte rouw, sociale problemen (bullying), depressie, burn out, stressverschijnselen als gevolg van lichamelijk, seksueel en/of psychisch misbruik, obsessieve compulsieve stoornis, eetstoornissen en fobische klachten.
Een ander vlak waarop ik ruime ervaring heb opgebouwd is het begeleiden van werkzoekenden bij het verwerven van een baan en het coachen van werkenden bij het behoud van hun werk of bij het zoeken van een andere, zinvolle werkkring, die aansluit bij de individuele affiniteit, persoonlijkheid en competenties.

Psychologisch Adviesbureau Ariadne
Eigenaar van een psychologenpraktijk.

Caredate
Het individueel voorbereiden en uitvoeren van intakes en behandelingen.

Lees meer Lees minder

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.© 2022 Solvo B.V.