Afspraak aanvragen

Kies een dagdeel

Over de specialist

Hoi, mijn naam is Ilya de Groot en ik ben Basispsycholoog bij NiceDay. Wij bieden online en anoniem hulp, dus waar je ook woont, je kan zonder wachttijd bij mij terecht. De anonieme zorg wordt betaald door Zorginstituut Nederland en is dus volledig gratis.

Ik ben van nature een zorgzaam en enthousiast persoon die graag zoveel mogelijk mensen wil helpen, vandaar mijn keuze om psycholoog te worden. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bakken, reizen, lekker te eten, nieuwe dingen te ondernemen en te sporten (skeeleren en skiën).

Ik heb mijn bachelor aan de Universiteit van Amsterdam voltooid en vervolgens mijn masterdiploma Klinische Neuropsychologie behaald aan de Universiteit Leiden in 2016. In 2018 heb ik de basiscursus Cognitieve gedragstherapie afgerond. Daarnaast ben ik aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

Ik heb de mogelijkheid gehad om mij op diverse psychologische vlakken te ontwikkelen:
aanvankelijk heb ik kennis opgedaan in de neuropsychologische diagnostiek naar bijvoorbeeld dementie en niet aangeboren hersenletsel. Vervolgens heb ik dit gecombineerd met de behandeling van diverse psychische klachten in de Generalistische Basis GGZ (BGGZ) en Specialistische GGZ (SGGZ). De BGGZ biedt kortdurende behandeling voor mensen met lichte en matige problemen. De SGGZ biedt veelal langdurige hulp bij ernstige, ingewikkelde of terugkerende psychische problemen.

In de combinatie van deze werkvelden kan ik mijn passie kwijt en daarom heb ik besloten om de neuropsychologische diagnostiek achter mij te laten. Ik heb ervaring met het behandelen van depressieve klachten, angstklachten, paniekstoornis, ontwikkelingsproblematiek, burn-out, de zoektocht naar identiteit en nog veel meer.

Mijn manier van behandelen is warm, open en zonder oordelen. Ik sta altijd naast mijn cliënten en ik probeer er te zijn wanneer zij het nodig hebben. Op deze manier werken mijn cliënten en ik altijd samen en voelen zij zich gehoord en gesteund. Vertrouwen staat hierin voorop. Mijn aanpak is open en onderzoekend, ik hoor graag wat er in iemand omgaat. Ik ga altijd op zoek naar iemands eigen kracht om vanuit daar stappen te zetten richting zijn of haar doelen en wensen. Hierbij zet ik elementen uit de positieve psychologie, de oplossingsgericht psychologie en de cognitieve gedragstherapie in. Samen kijken we welke aanpak het meest passend is.

We kunnen allemaal weleens wat hulp gebruiken en het kost moed om de eerste stap in dit proces te zetten. Ik geloof dat ik jou kan helpen door je te leren kennen en te begrijpen wat er in je om gaat. Samen bekijken we wat jij wil bereiken en zetten samen de eerste stappen van de reis om daar te komen. Ik wil je graag helpen en ik kijk ernaar uit om samen aan de slag te gaan!

SPECIALITEITEN
Angst
Depressie
Overspanning en Burn-out

Ik heb ook ervaring in ontwikkelingsproblematiek, identiteitscrisis, zelfvertrouwen en neuropsychologische diagnostiek.

Vraag vrijblijvend een afspraak aan en ik kom zo snel mogelijk bij je terug!