Nijmegen - InSpiegeling

Afspraakverzoek indienen

Kies een dag
Kies een dagdeel
Type afspraak
Adres
Sint Stephanusstraat 131, 6512 HR Nijmegen

Over de praktijk

Marian werkt vanuit de positieve psychologie. Het levensverhaal en de krachten van de hulpvrager en zijn omgeving/context staan centraal. Opvoeden en opgevoed worden lijkt zo eenvoudig tot je geconfronteerd wordt met gedrag, problemen, onzekerheden of ingrijpende gebeurtenissen die je uit balans brengen en stress geven. Het doel van Marian is dat je weer in je kracht komt te staan en de regie over eigen leven weer in handen hebt. Soms is de vraag eenvoudig, soms gecompliceerd. Belangrijk is dat jij weer veiligheid en vertrouwen ervaart, je gewaardeerd en geaccepteerd voelt thuis, op school en in je werk. Tijdens het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek gaat Marian samen met de hulpvrager na welke vorm van begeleiding , coaching of advies het beste past. Tijden voor het telefonische spreekuur vind je op haar website.

Enkele voorbeelden situaties waar hulpvragen op kunnen treden:

Ouderschap en scheiding. Als ouders gaan scheiden verandert de invulling van het ouderschap. Er moet een ouderschapsplan worden gemaakt. Dit kan lastig zijn. Zeker als de scheiding veel emoties met zich meebrengt of wanneer ouders verschillende visies en wensen hebben. Ondersteuning bij het invullen en uitvoeren van het ouderschapsplan is mijn specialiteit. Als orthopedagoog kan ik mediator zijn en ben opgeleid om de belangen van kind en ouders voorop te stellen. Kinderen en ouders moeten leren met twee huizen om te gaan, loyaliteit kan ingewikkeld zijn, schoolresultaten kunnen veranderen. Zo zijn er meer zaken die kunnen spelen en waar wij samen over in gesprek gaan.

Adoptie en ouderschap roept andere vragen op dan ouderschap bij biologische kinderen. Vanuit de voorlichtingscursus van Stichting Adoptievoorzieningen zijn ouders goed voorbereid op de komst van hun kind en hebben mogelijk daarna VIB gehad. Het opbouwen van de hechting kan vragen blijven geven, de buitenwereld heeft zijn mening over adoptie, school is vaak niet alert op kleine feiten zoals het ontbreken van babyfoto’s, er komen rootsvragen bij ouders en geadopteerden. Zo zijn er regelmatig vragen waar een adoptieouder of een geadopteerde graag met een deskundige over wil praten. Soms is er ook een groot probleem en is er veel stress. Blijf daar niet mee rondlopen, maak een afspraak.

Gehechtheid tussen ouders (verzorgers) en kind is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het kind en het ouderschap. In vertrouwen opvoeden en opgevoed worden is belangrijk voor ieders levensverhaal, identiteit en zelfvertrouwen. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat je onzekere gevoelens hebt over de gehechtheid en de ontwikkeling hiervan. Door hier samen over te praten, kan je weer in balans komen en in vertrouwen handelen.

Lees meer Lees minder
Nijmegen - InSpiegeling

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.

© 2022 Solvo B.V.