Afspraak aanvragen

Kies een dagdeel
Let op! Om een afspraak te maken heb je een doorverwijzing van de huisarts nodig.
Psycholoog Nederland - Texel
Witte Kruislaan 19C, 1791 EG Den Burg
(Texel)
Bekijk praktijkgegevens

Over de specialist

Lidewy Hendriks (psycholoog) is werkzaam bij Psycholoog Nederland - Texel. Wij hebben geen wachtlijsten en de zorg wordt vanuit de basisverzekering vergoed.

Over mij:
Analytisch sterk: samen onderzoeken waar de kern van de problematiek ligt.
Op zoek gaan naar krachten; stimuleren van zelfredzaamheid staat voorop.
Begripvol en steunend spiegelen waardoor het zetten van stappen een logisch gevolg is.
Brede kennis en ervaring met van jong tot oud, systemen en neuropsychologische vraagstukken.


Mijn manier van omgaan met cliënten typeert zich door een gevoel van samenwerking. Ik breng mijn kennis, expertise en (zowel levens-als werk-) ervaring mee, de cliënt heeft alle informatie over zichzelf. Samen zoeken we uit wat nodig is voor het opheffen van blokkades of het op gang brengen van vooruitgang. Het is als een soort ontdekkingsreis die we maken. Wat is er precies aan de hand? Wanneer is dit begonnen? Waar heb je het meeste last van? Wat is er voor nodig om dit te veranderen? Wat heb je al gedaan? Waarom werkte dat niet? Zullen we dit eens uitproberen? Ik doe dit op optimistische en doelgerichte wijze, met veel plezier maar ook met respect voor de gevoelens van de cliënt. Ik sta erom bekend dat ik de spijker op de kop kan slaan. Ik ben er goed in mensen op een andere manier naar zichzelf te laten kijken of naar een situatie te laten kijken. Daarnaast wordt er, bij mij in de spreekkamer zelfs bij de zwaarste problematiek ook regelmatig samen gelachen.

Opleiding:
Doctoraal klinische (neuro-)psychologie aan de universiteit van Amsterdam

Werkervaring
Psychologen Praktijk Hendriks Praktijkhouder, voortdurend sinds 8 jaar
Gestart als praktijk aan huis, uitgebouwd tot een eigen praktijkruimte. Behandeling van zeer gevarieerde problematiek, zeer gevarieerde leeftijden en systemen. Toepassing van verschillende technieken en huiswerkopdrachten. EMDR, ontspanningstechnieken, rollenspellen, neuropsychologische tests.


Omring ouderen- en revalidatiepsycholoog duur 6 jaar
Behandeling van ouderen en revalidanten in verpleeg-en verzorgingshuizen. Begeleiding en onderwijs aan zorgteams. Behandeling en begeleiding bij Alzheimer, verschillende soorten dementie, rouwproblematiek en gespreksvoering met familie/naasten.

Big Move voortdurend sinds 5 jaar
terugkerend GGZ-programma waarbij bewegen in groepsverband wordt gecombineerd met individuele begeleiding door een psycholoog. Individueel behandelen in samenspraak met een klinisch psycholoog. Behandeling van verschillende DSM-stoornissen.


Woordvoerder MIND voortdurend sinds 3 jaar
geven van interviews voor verschillende media over psychische problematiek om ervoor te zorgen dat er meer informatie over en begrip voor is.

Universiteit van Amsterdam
systeembehandeling onder regie van prof. Alfred Lange.

NHS Engeland
Indivuele, systeem- en groepsbehandelingen in verschillende ziekenhuizen en een family center in Engeland.

Extra studie en postdoctorale opleidingen
Opleiding EMDR. Psychologische diagnostiek en interventies bij CVA revalidanten. Systeembehandeling op tafel. Toneelschool (resulterend in het kunnen geven van theatertherapie)