Afspraak aanvragen

Indigo Breda
Teteringsedijk 11, 4817 MA Breda
Bekijk praktijkgegevens
Deze specialist is ook werkzaam bij:

Over de specialist

Pieter Rochat is verpleegkundig specialist in opleiding bij Indigo Tilburg en Indigo Breda. Hij heeft ervaring met de behandeling van angststoornissen, paniekstoornissen, dwang, fobie, depressie, somberheid, gedragsproblemen (bijvoorbeeld ADHD en agressie: ODD/CD), burn-outs, traumaverwerking, PTSS, overspannenheid, verslaving, persoonlijkheidsproblemen (zoals borderline en narcisme), autisme (bijvoorbeeld PDD-NOS of Asperger), psychosegevoeligheid en Somatoforme stoornissen (SOLK). Qua behandelmethoden werkt hij via de cognitieve gedragstherapie, groepstherapie, psycho-educatie en eHealth (online therapie).

Bij Indigo Brabant vindt Pieter het belangrijk dat hij de weg vrijmaakt voor persoonlijk herstel van zijn cliënt. Hij vindt dat iedereen het vermogen heeft om te herstellen.

Pieter volgt op dit moment een opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ bij de GGZ VS in Utrecht. Verder heeft hij ook een training Veerkracht gevolgd. Hij is lid van de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV).

In zijn vrije tijd gaat Pieter graag sporten (hardlopen, wielrennen, tennis), luistert hij muziek of leest hij literatuur. Hij omschrijft zichzelf als vriendelijk, sociaal, verbindend, transparant en eerlijk. Hij is direct in de communicatie en geeft feedback waar de cliënt echt wat mee kan. Hij is oprecht betrokken en heeft een helikopterview over de problemen van de cliënt.

Naast het Nederlands beheerst Pieter ook Engels en Duits.

Psycholoog Breda - Pieter Rochat - Indigo Breda
Psycholoog Breda - Pieter Rochat - Indigo Breda
Psycholoog Breda - Pieter Rochat - Indigo Breda
Psycholoog Breda - Pieter Rochat - Indigo Breda