Afspraak aanvragen

Kies een dagdeel

Over de specialist

Mirjam Tjon (psycholoog) is werkzaam bij Psycholoog nederland - Amsterdam. Wij hebben geen wachtlijsten en de zorg wordt vanuit de basisverzekering grotendeels vergoed

Over Mirjam Tjon:
Holistische aanpak
Lichaamsgerichte therapie
Brede kennis en ervaring op het gebied van hechting en relaties
Traumatische jeugd, onverwerkte emoties vanuit de jeugd
Burn-out en stressproblemen
Relatietherapie

Vanwege mijn achtergrond in de fysiotherapie en psychologie kijk ik naar de mens als geheel. Mijn aanpak is daarom holistisch; lichaam, geest en brein zijn verbonden. Hierbij gebruik ik wetenschappelijke kennis vanuit de psychologie, neurobiologie en biologie. Ik geloof dan ook niet in één benadering, maar in de integratie van verschillende behandelmethoden.
In mijn benadering ben ik betrokken en positief ingesteld. De focus van de behandeling ligt bij het vinden van jouw sterke kanten en mogelijkheden. Ik pas verschillende behandelmethodes en lichaamsgerichte oefeningen toe en geef uitleg over de werking van je brein. Hierdoor leer je ook om zelfstandig met moeilijke emoties en stressvolle situaties om te gaan.

Werkervaring:
Naast het afronden van de opleiding klinische psychologie aan de Universiteit van Utrecht, ben ik opgeleid tot fysiotherapeut. Inmiddels heb ik ruim 15 jaar werkervaring binnen de gezondheidszorg en werk ik ruim 8 jaar als psycholoog. Zo heb ik binnen een grote GGZ instelling gewerkt met persoonlijkheidsproblematiek en trauma’s. Vervolgens bij een kleinschalig bedrijf gericht op ziekteverzuim en werkhervatting. De laatste jaren gaf ik individuele therapie in samenwerking met psychiater. Hier was veel aandacht voor de vroege kindertijd, de hechting en onverwerkte emoties uit de jeugd. Op dit vlak heb ik mij verder ontwikkeld en verschillende cursussen gevolgd. . Daarnaast blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied vanuit de psychologie, neurobiologie en biologie.

Cursussen:
Focussen voor professionals, docent baby massage, infant mental health, mindfulness based cognitive therapy en de basiscursus EFT relatietherapie.