Afspraakverzoek indienen

Kies een dag
Kies een dagdeel
Let op! Om een afspraak te maken heb je een doorverwijzing van de huisarts nodig.
Type afspraak
Psycholoog Nederland - Amsterdam
Wilhelminastraat 95-H, 1054 VZ Amsterdam
Bekijk praktijkgegevens

Over de specialist

Karin Kooiman (psycholoog) is werkzaam bij Psycholoog Nederland - Amsterdam. Wij hebben geen wachtlijsten en de zorg wordt vanuit de basisverzekering grotendeels vergoed.

Mijn houding is open, uitnodigend, maar ook kritisch, en wordt ondersteund door een holistische levensvisie waar aandacht is voor lichaam, geest en ziel.

Na afronding van de Lerarenopleiding heb ik psychologie (klinische richting) gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik tien jaar als psycholoog gewerkt bij een re-integratiebureau. Hier heb ik ruime ervaring opgedaan in de samenwerking met verschillende bedrijfsartsen van wie ik overspannen werknemers doorverwezen heb gekregen. Tevens pas ik sinds 2005 met succes de behandelmethode EMDR toe.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van een combinatie van cognitieve therapie, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en assertiviteitstraining.

Mijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de problematiek op het gebied van traumaverwerking. In het behandelen van zowel jeugdtrauma’s als meer recente pijnlijke ervaringen beschik ik over ruime ervaring en deskundigheid. Mijn vermogen tot inleven is groot en ik vind het belangrijk om mensen op hun gemak te stellen.

Sinds kort ben ik me gaan verdiepen in de verwerkingsproblematiek rondom een scheiding. Hierbij maakt het niet uit of men getrouwd was, samenwoonde of een lat-relatie had. Het is evenmin van belang of de relatie kort of lang geduurd heeft en wie de relatie heeft beëindigd. Waar het om gaat is dat er sprake is van een pijnlijke gebeurtenis waarbij professionele hulp nuttig en nodig kan zijn.

Lees meer Lees minder

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.© 2021 Solvo B.V.