De kracht van de solvo-groep

De solvo-groep bestaat uit verschillende websites waaronder solvo.nl, gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Met ruim 6 miljoen bezoekers per maand is de solvo-groep het grootste platform voor online gezondheidsinformatie in Nederland.

Onze websites

Gezond zijn en gezond blijven vinden wij bij de solvo-groep belangrijk. Wij spelen hierop in met vier hoofdwebsites, met elk een eigen identiteit. Samen bieden de websites een zo breed mogelijk spectrum aan gezondheidsinformatie.

solvo

Op solvo.nl vind je actuele, duidelijke en volledige informatie over zorgspecialisten. Zoek je een fysiotherapeut bij jou in de buurt of een psycholoog gespecialiseerd in angstklachten? Het kan op solvo. Je vindt er informatie over bijvoorbeeld locatie, prijzen, specialisaties en reviews. Als je de specialist hebt gevonden die het best bij je past, kun je direct kosteloos een consult aanvragen.

Gezondheidsplein

Op Gezondheidsplein.nl vind je een compleet overzicht van aandoeningen. De aandoeningengids bestaat dan ook uit meer dan tweeduizend ziektebeelden, van aambeien tot borderline. Vragen als ‘Wat is het’, ‘Wat is de oorzaak’ en ‘Wat zijn de symptomen’ staan centraal. Wil je nog meer weten over een ziekte? Bekijk dan ook de dossiers voor een verdieping op bepaalde aandoeningen of de behandeling ervan.

Dokterdokter

Van babyklachten en huidproblemen tot voeding en beweging: je vindt op Dokterdokter.nl allerlei informatie over gezond leven. De artikelen van Dokterdokter staan vol met leefstijlweetjes en gezondheidstips. Raak je niet uitgekeken na het lezen van de artikelen? De dossiers op de site geven een verdieping van de artikelen.

Ziekenhuis.nl

Ben je door je huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis, maar weet je niet goed wat je te wachten staat? Of wil je om andere redenen meer lezen over bepaalde diagnoses en behandelingen? Deze informatie vind je op Ziekenhuis.nl. Je kunt hier ook na een bezoek aan het ziekenhuis informatie terugvinden en rustig op je in laten werken.

Waarom de naam solvo? De naam solvo komt uit het Esperanto en betekent oplossing. De solvo-groep is jouw oplossing in de zoektocht naar medische informatie.

Waar staan wij voor

Het doel van de solvo-groep is mensen beter en langer gelukkig en gezond te laten leven. Stap voor stap willen we de gezondheidszorg in Nederland efficiënter en transparanter maken. We werken nauw samen met medisch specialisten om de actualiteit en betrouwbaarheid van onze informatie te waarborgen.

Solvo staat voor:

Focus op de bezoeker

Onze focus ligt op de bezoeker en een optimale ervaring staat hierbij centraal. Wij geven jou als bezoeker informatie waar jij behoefte aan hebt en waarmee jij direct zelf actie kunt ondernemen. We luisteren naar opmerkingen van onze bezoekers en handelen daarnaar.

Integriteit en respect

We behandelen onze bezoekers met respect en benaderen ze eerlijk en oprecht. We zijn open naar de consument. We laten mensen in hun waarde, luisteren naar alle meningen en oordelen niet.

Betrouwbaarheid

We zijn een betrouwbare bron van gezondheidsinformatie en laten ons niet beïnvloeden door belangen van anderen. We gebruiken alleen betrouwbare (medische) informatiebronnen.

Duidelijkheid

We maken ingewikkelde medische informatie duidelijk, zodat iedereen die begrijpen kan. We spreken duidelijke taal en geen (medisch) jargon.

Maatschappelijke betrokkenheid

De solvo-groep draagt actief bij aan maatschappelijke ontwikkeling op zowel medisch, sociaal, ecologisch als economisch gebied.

Passie

De solvo-groep staat voor passie voor wat we doen, wie we zijn en het verschil dat we kunnen maken voor onze bezoekers, partners, medewerkers en de maatschappij.

Blog solvo-groep

Wil je meer weten over de solvo-groep of op de hoogte blijven van onze werkzaamheden? Op onze blog doen we hier verslag van. Je vindt op de blog zowel artikelen over onze activiteiten, als inhoudelijke artikelen over zorg en innovatie. Ook informeren we je over nieuwe onderdelen op de site.

Bekijk blog

Contact met solvo

Heb je vragen, wil je je aanmelden of heb je feedback?

Neem contact op