Afspraak aanvragen

Kies een dagdeel
Deze specialist is ook werkzaam bij:

Over de specialist

Esther Elzakkers-Jongeneelen is oefentherapeut Mensendieck bij Mensendieck Praktijk Elzakkers Halsteren. Esther studeerde af op de opleiding Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam. Ze is echter niet gestopt met leren en heeft verschillende extra cursussen en opleidingen gevolgd. Ze gecertificeerd bekkentherapeut en werkt op Haptonomische basis.

De passie van Esther ligt vooral bij het behandelen van psychosomatische klachten. Ze is geboeid door de mens achter de symptomen en biedt je tijdens de therapie een luisterend oor. Hoe ga je om met je klacht en hoe komt dat in je houding en bewegingsgedrag tot uiting? Met lichaamsbewustwording, ontspannings- en gesprekstechnieken en coaching kan ze je helpen zowel lichamelijke als mentale klachten aan te pakken.
Tevens heeft ze een opleiding Haptonomie gevolgd. Via deze methode leert ze je contact te maken met je lichaam, zodat je zelf kan voelen waar je gespannen bent, en waar die spanning vandaan komt. Loslaten wordt vervolgens veel makkelijker.
Daarbij heeft Esther zich gespecialiseerd in chronische pijn. Ze probeert je anders naar langdurige klachten te laten kijken zodat je meer uit het leven haalt en je niet alleen richt op pijn en beperking.

Esther begeleidt in haar praktijk veel zwangere vrouwen met bekkenproblemen. Ze heeft daarom de opleiding tot gecertificeerd bekkentherapeut gevolgd. Deze opleiding is met name gericht op problemen in het bekkengebied en de lage rug.

Ze vindt het belangrijk dat ze je een veilige omgeving biedt met persoonlijke aandacht en op zijn tijd wat humor. Cliƫnten zeggen zich dan ook begrepen en vertrouwd te voelen. Esther Elzakkers-Jongeneelen begeleidt je met het doel je te leren hoe je zelf je klachten kan verhelpen.

In haar vrije tijd sport Esther veel. Ze loopt hard en doet aan pilates en zumba. Daarnaast vindt ze het leuk om nieuwe steden te bezoeken, naar het theater te gaan en houdt ze van vakanties met haar gezin.

Ze is aangesloten bij de Vereniging van Oefentherapeuten en Mensendieck (VvOCM).

Overeenkomsten met:

Anderzorg Avéro Achmea CZ Delta Lloyd FBTO Menzis Zilveren Kruis Aevitae (ASR) Aevitae (Avéro Achmea) Avéro Achmea (via Aevitae) Azivo C4Me CZdirect De Amersfoortse De Friesland Zorgverzekeraar Ditzo HollandZorg Ik! Interpolis ZorgActief Kettlitz Wulfse Verzekeringen Kiemer Zorgverzekeraar OHRA ONVZ OZF Achmea PMA zorgverzekering PNOzorg Pro Life Salland ZorgDirect Salland zorgverzekeringen VvAA zorgverzekering YouCare ZieZo van Zilveren Kruis

Oefentherapeut Halsteren - Esther Elzakkers-Jongeneelen - Mensendieck Praktijk Elzakkers Halsteren
Oefentherapeut Halsteren - Esther Elzakkers-Jongeneelen - Mensendieck Praktijk Elzakkers Halsteren
Oefentherapeut Halsteren - Esther Elzakkers-Jongeneelen - Mensendieck Praktijk Elzakkers Halsteren
Oefentherapeut Halsteren - Esther Elzakkers-Jongeneelen - Mensendieck Praktijk Elzakkers Halsteren