Hielkloven

Wat zijn hielkloven?

Hielkloven zijn verticale scheurtjes in de eeltlaag op je hielen. Hielkloven ontstaan als je huid droog is en deze veel onder druk staat door bijvoorbeeld lopen of veel staan. De droge huid kan dan barsten, waardoor hielkloven ontstaan. Deze hielkloven kunnen geïrriteerd raken en pijnlijk worden.

Meer informatie over hielkloven lees je op Gezondheidsplein.

Lees meer →
Medisch pedicure bij hielkloven

Een medisch pedicure kan het overmatige eelt op je hielen verwijderen, zodat je minder last hebt van hielkloven. Net als de podotherapeut geeft ook de medisch pedicure adviezen over hoe je zelf de hielkloven het beste kunt verzorgen, en hoe je ze in de toekomst kunt voorkomen.


Podotherapeut bij hielkloven

De podotherapeut verwijdert het overmatige eelt op je hielen, waardoor de kloven afnemen. Daarnaast geeft een podotherapeut ook adviezen hoe je de hielkloven zelf kunt verzorgen en hoe je ze in de toekomst kunt voorkomen. Als dit niet voldoende werkt, kan de podotherapeut je ook een siliconen teenorthese aanmeten. Hierdoor verdwijnt de overmatige druk op je voeten, en zal de eelt op je hielen niet splijten.

Kloven ontstaan is sommige gevallen door een afwijkende voetstand. Als dat de oorzaak is, geeft de podotherapeut je schoenadvies of krijg je podotherapeutische of steunzolen.


Laatst gewijzigd: 19-7-2018