Darmonderzoek

Wat is een darmonderzoek?

Een darmonderzoek is een endoscopie (kijkonderzoek) van de dikke darm, sigmoïd (laatste deel van de dikke darm) of endeldarm. 

Lees meer →
MDL-arts bij darmonderzoek

Voordat je een darmonderzoek ondergaat, heb je eerst een gesprek met de MDL-arts om je klachten en de reden van het onderzoek te bespreken. Vervolgens voert de MDL-arts het darmonderzoek uit. Een aantal dagen of weken na het onderzoek, kun je op de polikliniek nog een afspraak met de MDL-arts hebben om de uitslag van het darmonderzoek te bespreken.


Internist bij darmonderzoek

Ook een internist kan een darmonderzoek uitvoeren. Het onderzoek gaat hetzelfde als bij de MDL-arts. Voor het darmonderzoek heb je een afspraak met de internist. Vervolgens voert de internist het darmonderzoek uit. Indien nodig heb je nog een poliklinische afspraak met de internist om de uitslag te bespreken.


Proctoloog bij darmonderzoek

Een proctoloog voert alleen proctoscopieën uit: darmonderzoeken van de endeldarm. Voorafgaand aan het onderzoek heb je een gesprek met de proctoloog over je klachten, ziektegeschiedenis en de reden van het onderzoek. Een aantal weken na de proctoscopie kun je op de polikliniek een vervolgafspraak hebben.


Laatst gewijzigd: 11-10-2018
© 2021 Solvo B.V.