Medisch Centrum Jan van Goyen
Jan van Goyenkade 1, 1075HN Amsterdam
Bekijk praktijkgegevens

Over de specialist

Dr. Madeline Ravesloot is een deskundig all-round KNO-arts bij het Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam. Na haar studie Geneeskunde op de Universiteit Utrecht (UU) deed ze enkele jaren chirurgische, poliklinische en wetenschappelijke ervaring op in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG). Hierna specialiseerde ze zich in otorinolaryngologie (keel-neus-oor-geneeskunde) in het AMC in Amsterdam. Naast slaapgebonden ademhalingsstoornissen heeft rhinologie haar speciale aandacht.
Dr. Ravesloot is gespecialiseerd in de volgende gebieden en klachten:

- Obstructieve slaap apneu
- Snurken
- Slaapgebonden ademhalingsstoornissen
- Neusklachten
- Bijholtenproblematiek
- Aandoeningen aan de schedelbasis
- Slaapregistratie

In zowel binnen- als buitenland staat dr. Ravesloot bekend om haar wetenschappelijke en klinische expertise op het gebied van ademhalingsstoornissen tijdens de slaap. Ze is verbonden aan verschillende onderzoeken en meerdere publicaties in wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast is ze bestuurslid bij de International Sleep Surgical Society en betrokken bij ‘Eardrop’, een stichting waarbij ze les geeft aan artsen in Afrika.

Dr. Ravesloot is opgegroeid in het buitenland en spreekt vloeiend Frans en Engels. Ze vindt het belangrijk dat je je als patiënt gehoord voelt en goed geïnformeerd wordt. Zo kun je een weloverwogen oordeel vormen over de behandelmogelijkheden en alternatieven. Ze baseert zich hierbij op ‘Evidence-based medicine’. Ook streeft ze naar een respectvolle omgang en goed contact met haar collega’s. Haar patiënten omschrijven haar als rustig en vriendelijk.

Wanneer ze niet met haar vak bezig is trekt ze er graag op uit, bijvoorbeeld met een lange bergwandeling of skitocht. Daarnaast is ze geïnteresseerd in cultuur en fotografie.

Dr. Madeline Ravesloot is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus-, Oorheelkunde en heelkunde van het Hoofd-Halsgebied, de International Surgical Sleep Society en de European Rhinologic Society.

Overeenkomsten met:

Anderzorg Avéro Achmea CZ Delta Lloyd FBTO Menzis Zilveren Kruis Aevitae (ASR) Aevitae (Avéro Achmea) Avéro Achmea (via Aevitae) Azivo C4Me CZdirect De Amersfoortse Ditzo HollandZorg Ik! Interpolis ZorgActief Kettlitz Wulfse Verzekeringen OHRA ONVZ OZF Achmea PMA zorgverzekering PNOzorg Pro Life Salland ZorgDirect Salland zorgverzekeringen VvAA zorgverzekering YouCare ZieZo van Zilveren Kruis

KNO-arts Amsterdam - Madeline Ravesloot - Medisch Centrum Jan van Goyen
KNO-arts Amsterdam - Madeline Ravesloot - Medisch Centrum Jan van Goyen
KNO-arts Amsterdam - Madeline Ravesloot - Medisch Centrum Jan van Goyen
KNO-arts Amsterdam - Madeline Ravesloot - Medisch Centrum Jan van Goyen

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.