Buikpijn

Wat is buikpijn?

Iedereen heeft weleens buikpijn. Buikpijn kan veel verschillende oorzaken hebben, die zowel lichamelijk als psychisch kunnen zijn.

Lees meer →
Internist bij buikpijn

De internist onderzoekt wat de oorzaak van de buikpijn is en waar de pijn zich precies bevindt: in de buik of de buikwand. Hiervoor heb je één of meerdere gesprekken met de internist en een lichamelijk onderzoek. Soms zijn er aanvullende onderzoeken nodig zoals een bloedonderzoek, röntgenfoto, echografie, CT-scan, MRI-scan of endoscopie. Ligt de oorzaak van de buikpijn in de buikwand? Dan behandelt de internist dit met één of meerdere injecties op de plek van de buikpijn. Andere oorzaken van buikpijn zijn vaak te behandelen met medicijnen of een operatie. Soms vermindert een strikt dieet of een aanpassing van je voeding de buikpijn. In dat geval stuurt de internist je door naar de diëtist.

Zoek meer Internisten

Diëtist bij buikpijn

De diëtist helpt je van buikpijn af te komen als de oorzaak daarvan bij voeding ligt. Zo kan de diëtist samen met jou onderzoeken welke voeding de buikpijn veroorzaakt, zodat je deze voeding kunt vermijden. Ook kan de diëtist een voedingsschema voor je opstellen en je adviezen geven om je buikpijn te verminderen of te voorkomen.


MDL-arts bij buikpijn

De MDL-arts behandelt buikpijn op dezelfde manier als de internist. Eerst zal de MDL-arts de oorzaak van de buikpijn proberen te achterhalen, om deze vervolgens te behandelen met injecties, medicijnen of een operatie. Indien nodig stuurt de MDL-arts je door naar de diëtist.

Zoek meer MDL-artsen

Laatst gewijzigd: 30-6-2020
© 2020 Solvo B.V.