Medisch Centrum Jan van Goyen
Jan van Goyenkade 1, 1075HN Amsterdam
Bekijk praktijkgegevens

Over de specialist

Fanny Lauw deed haar opleiding tot internist in het AMC in Amsterdam met als aandachtsgebied infectieziekten en rondde deze af in 2010. Vanaf 2011 was zij werkzaam in het Slotervaartziekenhuis als internist-infectioloog en was zij betrokken bij de opleiding van arts-assistenten en co-assistenten.
Als infectioloog waren de belangrijkste taken binnen het hiv behandelcentrum de zorg voor patiënten met virale hepatitis en het Antibiotica-team. In 2000 promoveerde zij met haar onderzoek naar de ‘Innate immune response’ bij bacteriële infecties. Op dit gebied deed zij ook verder onderzoek tijdens een postdoctorale onderzoeksperiode in de Verenigde Staten (2003 tot 2005). Ook hierna bleef zij betrokken bij nationale en internationale onderzoeken op het gebied van Infectieziekten.

Sinds januari 2019 is Fanny werkzaam bij Medisch Centrum Jan van Goyen. Hier legt zij, naast de werkzaamheden als algemeen internist, het accent op haar specialisatie Infectieziekten. Dit houdt in dat ze samen met de andere infectioloog (Dominique Verhagen) en de 2 verpleegkundig-consulenten de zorg voor hiv-patiënten begeleidt binnen het hiv-behandelcentrum. Daarnaast heeft ze expertise op het gebied van behandelingen van virale hepatitis.

Fanny vindt het belangrijk om een goede band met haar patiënten op te bouwen, waarbinnen patiënten het vertrouwen krijgen om ook voor hen moeilijk bespreekbare zaken te bespreken. Voor patiënten die chronisch onder behandeling zijn, zoals hiv-patiënten, is een goed contact van groot belang. Daarnaast vindt zij het belangrijk dat een patiënt na het consult het gevoel heeft goed voorgelicht te zijn over de uitslagen, de aandoening en de mogelijkheden die er zijn voor een behandeling.

Overeenkomsten met:

Anderzorg Avéro Achmea CZ Delta Lloyd FBTO Menzis Zilveren Kruis Aevitae (ASR) Aevitae (Avéro Achmea) Avéro Achmea (via Aevitae) Azivo C4Me CZdirect De Amersfoortse Ditzo HollandZorg Ik! Interpolis ZorgActief Kettlitz Wulfse Verzekeringen OHRA ONVZ OZF Achmea PMA zorgverzekering PNOzorg Pro Life Salland ZorgDirect Salland zorgverzekeringen VvAA zorgverzekering YouCare ZieZo van Zilveren Kruis

Internist Amsterdam - Fanny Lauw - Medisch Centrum Jan van Goyen
Internist Amsterdam - Fanny Lauw - Medisch Centrum Jan van Goyen
Internist Amsterdam - Fanny Lauw - Medisch Centrum Jan van Goyen
Internist Amsterdam - Fanny Lauw - Medisch Centrum Jan van Goyen

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.