Elektrisch epileren

Elektrisch epileren is een behandeling waarbij (overtollige) haargroei permanent verwijderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van overbeharing bij bijvoorbeeld hypertrichose of hirsutisme. Elektrisch epileren gebeurt door middel van een naaldje dat ingebracht wordt in het haarzakje, waarna er een elektrisch stroompje doorheen loopt. Dit stroompje verwarmt het haarzakje zodanig dat het beschadigd raakt. Na een aantal behandelingen kan het haarzakje zich niet meer herstellen en produceert het geen haar meer. 

Lees meer →
Huidtherapeut en elektrisch epileren

Voor het elektrisch epileren, reinigt de huidtherapeut de huid. Vervolgens behandelt hij of zij ieder haarzakje één voor één. Het naaldje wordt ingebracht in het haarzakje en geeft een paar seconden stroom af. Hierdoor ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor deze beschadigd raakt. De huidtherapeut kan de stroomsterkte aanpassen aan je persoonlijke pijngrens.

Nadat alle te behandelen haarzakjes aan de beurt zijn geweest, brengt de huidtherapeut een kalmerende crème aan op de behandelde plek. De huid kan er na het elektrisch epileren rood en gezwollen uitzien. Dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Ook kunnen er kleine korstjes ontstaan.

Zoek meer Huidtherapeuten

Laatst gewijzigd: 31-7-2018
© 2020 Solvo B.V.