Adres
Jagersingel 1, 3707HL Zeist
Diakonessenhuis Zeist

Over de praktijk

Bekkenfysiotherapie Zeist is opgericht door Sanne van Wageningen.

Oorspronkelijk ben ik in 1988 met mijn praktijk begonnen, in een tijd dat de fysiotherapie zich ontwikkelde naar steeds minder individueel gerichte behandelingen. Oefenzalen binnen de praktijken waren in opkomst, en hoewel er veel voordelen zijn van een goed geoutilleerde praktijk, ging mijn voorkeur uit naar het werken met een persoon tegelijk. In mijn eigen praktijk kon ik de tijd nemen om dieper te zoeken naar de verschillende aspecten van de klachten waarvoor men hulp zocht.
Halverwege de negentiger jaren werd bekkenfysiotherapie mijn specialisatie, en algauw werd dit mijn lust en mijn leven. Tegenwoordig staat deze specialisatie stevig op de kaart, met zeer goede scholing en nascholing. Ook op internationaal gebied is de bekkenfysiotherapie sterk in ontwikkeling en worden er veel wetenschappelijk onderzoek verricht op verschillende terreinen van dit mooie vak.

De praktijk is sinds 2006 gevestigd binnen het Diakonessenhuis in Zeist. Dat heeft veel voordelen: de faciliteiten van het Ziekenhuis, zoals de parkeerruimte, de goede bereikbaarheid voor minder validen, de goede samenwerking met de specialisten.
Het is echter nog steeds een vrijgevestigde praktijk waar je ook naar toe kunt met een verwijzing van artsen die niet verbonden zijn aan het ziekenhuis, of waar je gewoon zelf (zonder verwijzing) naar toe wilt voor een beoordeling en/of behandeling van je bekkenklachten.

Er zijn een aantal bijzonderheden te vermelden over therapiemogelijkheden in de praktijk Bekkenfysiotherapie Zeist.
Binnen de bekkenfysiotherapie werken we regelmatig met biofeedback, een methode voor diagnostiek en behandeling van de bekkenbodem waarbij je visueel inzicht krijgt in het oefenen en in de progressie in de loop van de tijd. Ik maak gebruik van de meest recente apparatuur, de MAPle, die superieur is in het diagnostisch proces en nauwkeurig aangeeft waar en hoe de bekkenbodem functioneert.
Verder betrek ik de houding, de balans en stabiliteit van het gehele lichaam bij de diagnostiek en behandeling van bekken- en bekkenbodemklachten. Als die niet op orde is, zal het succes van een behandeling minder vanzelfsprekend zijn. Een trainingsmethode die uitstekend hierin past, is de REDCORD methode. Het voert te ver om op deze plek uitgebreide uitleg hierover te geven, maar ik kan u aanbevelen om hier meer informatie over op te zoeken.

Omdat individueel werken soms ook zijn beperkingen kent, heb ik nauwe samenwering met de fysiotherapiepraktijk OpMaat in Den Dolder, met zijn specialisten en mogelijkheden.

Lees meer Lees minder
Overeenkomsten met:

Anderzorg Avéro Achmea CZ Delta Lloyd DSW Zorgverzekeraar FBTO IZZ Zorgverzekeraar Menzis Univé VGZ Zilveren Kruis Aevitae (ASR) Aevitae (Avéro Achmea) Aevitae (VGZ) Avéro Achmea (via Aevitae) Azivo AZVZ Bewuzt C4Me CZdirect De Amersfoortse De Goudse Ditzo HollandZorg Ik! Interpolis ZorgActief InTwente IZA Zorgverzekeraar Kettlitz Wulfse Verzekeringen Kiemer Zorgverzekeraar OHRA ONVZ OZF Achmea PMA zorgverzekering PNOzorg Pro Life Promovendum Salland ZorgDirect Salland zorgverzekeringen Stad Holland Zorgverzekeraar Turien & Co (Avéro Achmea) UnitedConsumers (VGZ) VvAA zorgverzekering YouCare ZEKUR ZieZo van Zilveren Kruis Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar UMC

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.

© 2021 Solvo B.V.