Over de specialist

Carel Bron studeerde in 1979 af aan de Academie voor fysiotherapie in Groningen en is al bijna 40 jaar fysiotherapeut. Hij volgde van 1983 - 1987 de opleiding manuele therapie in Eindhoven (later de SOMT in Amersfoort). Tot 1991 werkte hij in het Universitair Medisch Centrum Groningen en vanaf 1991 in de praktijk voor Nek-, Schouder- en Armklachten.

Zijn groeiende interesse voor de diagnostiek en behandeling van schouderklachten leidde er toe dat hij van 2002 t/m 2015 als onderzoeker verbonden was aan de afdeling IQ Healthcare van het Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen , waar hij in 2011 promoveerde op onderzoek naar het belang van myofasciale triggerpoints bij schouderklachten.
Sinds 2016 is hij als gast-onderzoeker verbonden aan de afdeling Neurologie van het UMC Groningen.

Zijn interesse voor, kennis van en ervaring met wetenschappelijk onderzoek is duidelijk terug te vinden in de manier waarop hij zijn patiënten probeert te helpen. Hij is er van overtuigd dat er geen standaard oplossing is voor ieder uniek probleem en zoekt daarom steeds naar de meest optimale oplossing.

Vanwege zijn kennis en ervaring wordt hij regelmatig gevraagd om artikelen te beoordelen voor internationale tijdschriften, onderzoeksprojecten te beoordelen en is hij een regelmatige spreker op nationale en internationale congressen en symposia over schouderpijn en myofasciale triggerpoints. Hij heeft aan twee belangrijke multidisciplinaire schouder richtlijnen meegewerkt die in de afgelopen jaren zijn verschenen.

Carel Bron is een van de drie oprichters van cursusbedrijf ‘Myofasciale Pijn Seminars Groningen’ (2002).

Carel is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF), de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en de International Society for the Study of Pain (IASP). Daarnaast is Carel ook bestuurslid van de International Myopain Society en lid van de wetenschappelijke commissie van de NVMT.

Lees meer Lees minder

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.© 2021 Solvo B.V.