Over OriGENE

Wat is OriGENE?

OriGENE is een rugbehandeling voor mensen met aspecifieke rugklachten. Dit betekent dat er op foto’s geen specifieke oorzaak voor de rugpijn gevonden kan worden. Het gaat hierbij om chronische rugklachten; klachten die langer aanhouden dan twaalf weken. OriGENE is een behandeling waarbij de patiënt een speciale vorm van kracht- en coördinatietraining uitvoert. Dit gebeurt onder begeleiding van speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

OriGENE-behandeltoestel

De therapie vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel. Het toestel lijkt enigszins op een fitnessapparaat, maar dit is het niet. Het toestel heeft een paar details die het apparaat bijzonder maken. Het toestel zet het onderlichaam vast, zodat de benen niet mee bewegen. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind.

Hoe werkt het OriGENE-proces precies?

Na een intake en screening wordt je rug behandeld door training met het OriGENE-behandeltoestel. Tijdens de gehele behandeling word je persoonlijk en professioneel begeleid door jouw fysiotherapeut. Jouw behandelaar stelt het toestel af op basis van je klachten, kracht, lichaamsbouw en lengte. Op deze manier kan er doelgericht op je onderrug getraind worden.

De therapie is één keer per week en duurt ongeveer twintig minuten. Bij chronische klachten is een behandelcyclus van tien weken nodig. Daarna wordt in overleg bepaald wat de volgende stappen zijn in de behandeling. Dit is afhankelijk van de ernst van de klachten en het verloop van het proces.

Geschikt of ongeschikt voor OriGENE?

De behandeling is niet voor mensen die specifieke rugklachten hebben, zoals reuma of een hernia. Mensen die chronisch last van hun rug hebben, maar de oorzaak daarvan niet weten, kunnen de OriGENE-behandeling volgen. Deze mensen hebben vaak al jaren rugklachten en zijn vaak ten einde raad. Twijfel je of jij geschikt bent voor de behandeling? Raadpleeg dan je arts of fysiotherapeut.

Doel van OriGENE-therapie

Het doel van de behandeling is dat mensen zonder belemmering van het dagelijks leven kunnen genieten. Veel mensen hebben namelijk hinder van hun rug, dit beïnvloedt soms de meest gewone dingen in het dagelijks leven. De andere doelen van OriGENE zijn:

  • Snelle vermindering van pijn en beperkingen.
  • Kracht en uithoudingsvermogen van de rug verbeteren.
  • Toekomstige rugklachten voorkomen.

OriGENE en de verzekering

De kosten van de behandeling worden helemaal of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Wel moet je dan een aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie hebben. Kijk dit dus even goed na.

Behandellocaties

Locaties van OriGENE-behandelingen gaan door het hele land, er zijn namelijk circa tachtig verschillende locaties waar deze behandeling uitgevoerd kan worden.

OriGENE rugbehandeling

Vakgebieden


Laatst gewijzigd: 15-11-2017
© 2021 Solvo B.V.