Knietherapie

Wat is knietherapie?

Knietherapie is vaak een combinatie van verschillende behandeltechnieken om knieproblemen te verhelpen. Denk hierbij aan oefeningen, zooltjes en medisch tapen.

Lees meer →
Fysiotherapeut en knietherapie

De fysiotherapeut kan in eerste instantie een diagnose stellen wanneer die nog niet bekend is. Het is ook mogelijk dat je huisarts je doorverwijst naar de fysiotherapeut voor knietherapie. De fysiotherapeut zal afhankelijk van je specifieke knieproblemen een behandelplan opstellen. Meestal bestaat de therapie voor het grootste gedeelte uit oefeningen die je zelfstandig moet uitvoeren. Daarnaast geeft de fysiotherapeut je voorlichting en advies over eventuele aanpassingen die je moet maken in je dagelijks leven. Denk hierbij aan belasting van het gewricht, je leefstijl, je beweeggedrag en het gebruik van hulpmiddelen. Bij sommige knieproblemen kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van medisch tape om het kniegewricht te ondersteunen.

Zoek meer Fysiotherapeuten

Oefentherapeut en knietherapie

Ook de oefentherapeut kan je door middel van knietherapie van je knieklachten afhelpen. Door middel van oefeningen leer je je knie op de juiste manier gebruiken. Zo voorkom je verergering of terugkomst van de klachten. Ook helpen de oefeningen bij het versterken van je spieren. Dit ondersteunt het gewricht. Oefentherapie zorgt er zo voor dat je je dagelijkse bezigheden weer kan oppakken, zoals pijnvrij lopen en sporten. Dit kan ook worden ingezet om te herstellen na een operatie. Naast oefeningen geeft de oefentherapeut leefstijladvies, bijvoorbeeld om gewicht te verliezen. Hierdoor belast je de knie minder, waardoor je klachten verminderen. Ook hiervoor kan de oefentherapeut passende oefeningen voorschrijven, die je kunt uitvoeren ondanks je knieproblemen.


Orthopeed en knietherapie

Wanneer je problemen niet op te lossen zijn door oefeningen, beweging, of houdingscorrectie, kun je een operatie ondergaan bij de orthopedisch chirurg. Dit is bijvoorbeeld nodig bij een gescheurde meniscus of gescheurde kruisbanden. Vervolgens word je verder behandeld ter herstel en revalidatie van de operatie in samenwerking met bijvoorbeeld een fysiotherapeut of oefentherapeut.


Laatst gewijzigd: 30-6-2020
© 2021 Solvo B.V.