Ondergewicht

Wat is ondergewicht?

Je hebt ondergewicht als je gewicht lager is dan dat goed is voor je gezondheid. Of jouw gewicht gezond is, kun je zelf vaststellen met de Body Mass Index (BMI).
Lees meer →
Diëtist bij ondergewicht

Een diëtist kan je begeleiden naar een gezond gewicht. Daarvoor zal de diëtist eerst naar je huidige eetpatroon kijken, om te bepalen hoe je dat het beste kunt aanpassen. De diëtist geeft je adviezen die bij jou nodig zijn om een gezond gewicht te bereiken. Deze adviezen gaan bijvoorbeeld over welke producten goed zijn om te eten of hoe je meer eetmomenten op een dag kunt plannen. Ook kan de diëtist voor jou een dieet opstellen, eventueel met speciale dieetvoeding. Tenslotte begeleidt de diëtist je bij het je eigen maken van je nieuwe eetpatroon.

Zoek meer Diëtisten

MDL-arts bij ondergewicht

Maag- en darmziekten kunnen leiden tot ondergewicht. Je MDL-arts kan je in dat geval helpen. De behandeling richt zich in eerste instantie op de maag-darmziekte. Door de ziekte te behandelen, zal je gewicht in veel gevallen ook weer toenemen. 


Psycholoog bij ondergewicht

Een psycholoog kan je helpen wanneer een eetstoornis de oorzaak is van je ondergewicht. Samen met de psycholoog ga je werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Eén van de therapieën die de psycholoog gebruikt is cognitieve gedragstherapie. Hiermee krijg je inzicht in je gedachten en gevoelens. Ook leer je welke van deze gedachten en gevoelens niet waar zijn en welke wel kloppen.


Laatst gewijzigd: 9-4-2019
© 2022 Solvo B.V.