Diëtist Hillegom - Marloes Hasenoot - Voedingsadviesbureau De Winter | Hillegom, Abellelaan

Afspraakverzoek indienen

Kies een dag
Kies een dagdeel
Type afspraak
Prijzen
 • Intake
  Kennismakingsgesprek
  54,36
  40 minuten
 • Consult
  Adviesgesprek
  36,24
  25 minuten
 • Diëtetiek
  Individueel dieetadvies
  36,24
  30 minuten
 • Consult
  vervolgconsult
  36,24
  25 minuten
Bekijk alle prijzen van de praktijk

Over de specialist

Marloes Hasenoot (1987) is sinds 2009 diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter. Je komt haar tegen op de locaties in Hillegom, Hoofddorp & Katwijk.

Een gevarieerd vak

‘Diëtetiek gaat niet alleen over afvallen, zoals sommige mensen denken. Het is een ontzettend gevarieerd vak: voeding speelt een rol bij de meest uiteenlopende aandoeningen.

Zo heb ik een speciale interesse voor maag- en darmklachten. Ik heb daar zelf last van, waardoor ik mij goed in cliënten kan verplaatsen. Het is fijn dat je hen handvatten kunt geven om de klachten te verminderen. Het laatste jaar heb ik mij gespecialiseerd in het FODMAP dieet. Het is geweldig om te zien hoe clienten hier van opknappen!

Ook zet ik mij in voor ouderen, de juiste voeding kan heel veel voor hen betekenen. Veel ouderen zijn (zonder dat ze het weten) ondervoed, door de voeding en met name eiwitinname beter af te stemmen door eventuele inzet van bijvoeding krijgen ze wat energie en kracht terug. Op deze manier kunnen ze langer thuis blijven wonen en/of het rondje blijven wandelen buiten.

Veel onwetendheid

De meeste cliënten die ik in de praktijk zie hebben overgewicht, vaak in combinatie met diabetes, een hoog cholesterolgehalte of een hoge bloeddruk. Ook ondergewicht komt regelmatig voor. Veel problemen komen voort uit onwetendheid. Lang niet iedereen weet wat zijn lichaam precies nodig heeft. In de media wordt heel sterk gehamerd op groente, fruit en vis, maar dat andere voedingsmiddelen zoals aardappelen, brood en zuivel ook belangrijk zijn wordt vaak vergeten. Aankomen is vaak net zo moeilijk als afvallen.

Of je nu moet aankomen of afvallen, het is niet alleen het aantal kilo’s dat telt. Hetzelfde geldt als je last hebt van maag- en darmproblemen of wat voor aandoening dan ook: het gaat erom je leefstijl blijvend is aangepast. Sommige cliënten blijf ik jarenlang volgen, want de kans op terugval is aanwezig. Maar op langere termijn merk je toch dat mensen zich bij hun nieuwe leefstijl steeds beter voelen, en dat is wat je uiteindelijk wilt bereiken.

Specialisaties

- Maagdarmproblemen
- FODMAP
- Ouderen

Lees meer Lees minder
Overeenkomsten met:

Anderzorg Avéro Achmea CZ Delta Lloyd DSW Zorgverzekeraar FBTO IZZ Zorgverzekeraar Menzis Univé VGZ Zilveren Kruis Aevitae (ASR) Aevitae (Avéro Achmea) Aevitae (VGZ) Avéro Achmea (via Aevitae) Azivo AZVZ Bewuzt C4Me CZdirect De Amersfoortse De Friesland Zorgverzekeraar De Goudse Ditzo HollandZorg Ik! Interpolis ZorgActief InTwente IZA Zorgverzekeraar Kettlitz Wulfse Verzekeringen Kiemer Zorgverzekeraar OHRA ONVZ OZF Achmea PMA zorgverzekering PNOzorg Pro Life Promovendum Salland ZorgDirect Salland zorgverzekeringen Stad Holland Zorgverzekeraar Turien & Co (Avéro Achmea) UnitedConsumers (VGZ) VvAA zorgverzekering YouCare ZEKUR ZieZo van Zilveren Kruis Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar UMC

Diëtist Hillegom - Marloes Hasenoot - Voedingsadviesbureau De Winter | Hillegom, Abellelaan

Reviews

Heeft u ervaring met deze specialist? Voeg hier uw review toe. Uw review zal, na controle door Solvo, worden opgenomen op deze pagina.Deze specialist is ook werkzaam bij:
© 2022 Solvo B.V.