Gehoorbescherming

Wat is gehoorbescherming?

Om gehoorbeschadiging door harde geluiden tegen te gaan, bestaan verschillende soorten gehoorbescherming, van grote oorkappen tot haast onzichtbare otoplastieken, aangemeten door een specialist. Ook voor kinderen en baby’s heb je speciale soorten gehoorbescherming.

Lees meer →
Audicien bij gehoorbescherming

Bij audiciens zijn oordoppen beschikbaar voor verschillende situaties, zoals concerten, in het verkeer of op het werk. Net als bij goedkopere concertoordoppen, hebben oordoppen van de audicien speciale filters. Hierdoor worden de hardste geluiden gedempt, maar kun je nog wel een gesprek voeren met je bijrijder op de motor of met je collega op de bouwplaats. Deze oordoppen zijn een stuk duurder, maar worden dan ook op maat gemaakt. Hierdoor sluiten ze je gehoorgang perfect af en lekt er geen geluid langs.

Zoek meer Audiciens

KNO-arts bij een gehoorbescherming

Ook bij de (assistent van de) KNO-arts kun je oordoppen op maat laten maken. Bijvoorbeeld als je buisjes in het trommelvlies hebt, dan moet je bij het zwemmen altijd op maat gemaakte oordoppen gebruiken om je binnen- en middenoor te beschermen.


Laatst gewijzigd: 4-7-2019
© 2020 Solvo B.V.